11 hónaposnál remegés

Tisztelt Szakértő,

Kislányom lassan 11 hónapos lesz, és az utóbbi kb.1 hónapban vettem észre, hogy több alkalommal ökölbe szorított kézzel remeg. Először még csak akkor csinálta ha valaminek nagyon örült, például meglátta, hogy hintázni megyünk. Az utóbbi pár napban viszont naponta többször is csinálja, akár játék vagy evés közben is. Kinyújtja ökölbe szorítva a kis kezeit, és szinte el is vörösödik, annyira reszket. Tényleg olyan, mint amikor valaki nagyon örül valaminek és szinte "belereszket" ebbe az örömbe, de félek, hogy mivel mostanában naponta többször, akár 15-20-szor is előfordul, hogy valami nincs rendben. Természetesen beszéltem az orvossal is, de szerinte ne aggódjak, majd kinövi a gyerek. A kislányom időre született, egészséges baba, idáig még beteg sem volt soha, jó étvágyú (10 kg) , nyugodt baba. Bár az utóbbi időben az alvási szokásai ismegváltoztak, kevesebbet és rosszabbul alszik, de ezt a mozgásfejlődésnek tulajdonítottam. (már mindenütt feláll és próbál lépkedni) . Ön szerint sem kell aggódjak? Várom válaszát, köszönettel, Márta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza remegés témában

Kedves  Anyuka!

Nagy valószínűséggel valószínű nincsen semmilyen probléma a tünet hátterében, de kimondani csak akkor lehet, ha ezt a remegést látja orvos is és ott minősíti kinőhetőnek. Emellett az epilepsia kizárására mindenképpen EEG elvégzése jön szóba, annak ellenére, hogy az epilepsziás rosszullétnél az esetek döntő többségében eszméletvesztés is járul a remegésekhez, amiről Önöknél nem volt szó.

Kérdés: 2010. május 28., 11:24; Megválaszolva: 2010. május 28., 11:24
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek