• Bizonytalanság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő!

        Kislányom 2, 5 éves lesz május 4-én. Lassan 3 hete folyamatosan folyik az orra. Mikor már "csak" szörcsögött elkezdett köhögni, ekkor a doktor nénink köptetőt javasolt, amitől megint elindult a váladék az orrából. Eleinte vízszerű, habos, utána már zöld. Most megint a fehérnél tartunk, de még mindig porszívózzuk. Néha el van dugulva az orra, Aqua Marin orrspayt használunk.

        Kérdéseim: hogy ez normális dolog-e, hogy egy köptető megindítja a váladékot a gyermek orrából. De mindig a 2-3 napon indul el a váladék az orrából, még ha addig ilyen tünet nem is volt, még akkor is ha mellette antibiotikumot szed. Azután félig gyógyultan visszamegy a bölcsibe, mert másfél hét nem elég a teljes kigyógyulásig, és három nap után megint betaknyosodik. (múlt év szeptemberében kezde a bölcsödét) Eddig nem volt ilyen makacs taknyosságunk. Átlag 1 hónapban egyszer volt beteg. Csak február közepétől szenvedünk ettől...

        Doktor nénink azt mondja, hogy az orrmandulája van bedagadva. Ott nem tud kitisztulni, ezért mindig visszaesik. Hogyan lehet ezt a gyulladást egy 2 éves gyermeknél megszüntetni? Rengeteg orrcseppet próbáltunk már a Nasivintől a gyógyszertáriakig, de egyik sem vált be.

        Ezüstkolloid orrsprayt vagy Bioparox orrsprayt hány éves kortól alkalmazhatjuk? (ezekről jókat hallotam)

        Ha tanáccsal tudna szolgálni, hogy milyen módszerrel tudnánk kigyógyítani a folyamatos "taknyosságból" nagyon megköszönném. Gondolom minden gyereknél más és más segít, de az első gyereknél az ember még nagyon tanácstalan, és retteg a komolyabb bajtól.

        Kérem mielőbbi tanácsát.

        Tisztelettel

        NGCS

        WEBBeteg szakértő válasza a légzőszervi betegség témában

        Tisztelt kérdező!

        A köptető, vagy más néven váladékoldó, oldja a váladékot, tehát megkönnyíti annak kiürítését az által, hogy elfolyósítja azt. Így természetes, hogy fokozódik a "taknyosság" a váladékoldó alkalmazása után. Ez a cél; hogy könnyen kiürüljön a váldék. Az jó, ha már nem zöld színű. Ebben a korban és ilyen bölcsis előzménnyel természetes, hogy mindig visszaesik. Ez általában csak az első évben, van így, aztán "beleszoknak" a közösségbe. Jó lenne, ha meg tudnák oldani, hogy ne menjen éppen a betegség után rögtön bölcsibe, hanem tökéletesen meggyógyulna. (nagymama? ) Így jobban ellenállna a következő vírusnak. Az ezüstkolloidot nem javaslom, de a Bioparox sem fogja ezt a gondot megoldani. Sok gyümölcs, esetleg a téli időszakben vitaminok erősíthetik a védekező rendszerét a kicsinek. Immunerősítésre a Broncho-Vaxom kapszula szedése, mint megelőző, immunerősítő készítmény is szóba jöhet.


        Kérdés: 2010-03-17 19:47:32; Megválaszolva: 2010. március 17., 19:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: