• Szaladgálás+hányás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr!
        2 és fél éves a kisfiam. Az a problémám, hogy ha szalad, ugrál és közben nevet, mindig visszajön neki az étel, ital. Illetve ez néha akkor is előfordul, ha csak csiklandozzuk, vagy nevettetjük valamivel. Csuklik, illetve hányásba torkollik a dolog, ez őt látszólag nem zavarja, de már nem merünk nevetni se vele, nehogy ez legyen a vége.
        Gyerekorvosunk szerint ez normális. Szerintem meg nem. Mivel más gyereknél sose láttam ilyesmit, és még csak azt se mondhatom, hogy sokat enne, mert nem. Épp az a baj, hogy keveset. De nem erőltetem, mert jól fejlődik. 96 cm és 12 kiló. Az apja is magas és vékony.
        Csecsemőként hasfájós volt, nehezen büfizett (néha órát is várni kellett a büfire) de bukósnak nem neveztem volna.
        Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint ez normális dolog? Majd kinövi? Vagy hova fordulhatnánk ezügyben? A saját gyerekorvosunkon kívül?
        Köszönöm válaszát előre is!
        Tisztelettel
        Noémi

        WEBBeteg szakértő válasza a hányás témában

        Kedves Noémi!

        Nem tartom normálisnak az Ön által leírt dolgokat. Kisfiának feltehetőleg refluxa van, ami azt jeleni, hogy a gyomor és a nyelőcső közötti kis izom nem záródik megfelelően, ezért a táplálék visszajön. Ez 1 éves korig normális jelenség, mert akkor a szervek anatómiai helyzete és a szervek éretlensége miatt jön ez létre. Azonban 1 éves kor után már nem. Javaslom menjenek el egy gyermekgasztroenterológiai szakrendelésre, ott tudnak Önöknek segíteni.
        Sok sikert kívánok!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-02 08:02:18; Megválaszolva: 2010. február 02., 08:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: