Rövid,visszatérő fejfájás

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Kislányom (3és fél éves) 2 hónappal ezelőtt egy éjszakán át lázas volt (38,5-39) , aznap miközben ment fel a láza fejfájásra panaszkodott. Utána másnaptól tünetmentes volt, pár nap múlva azonban elkezdett folyni az orra, ami sokaíg elhúzódott (kb. 3 hetig) , majd ez is elmúlt, de: A laz ota heti 2x fejfajasra panaszkodik, ami kb fél perc- maximum 1 perc után mondja is, hogy elmúlt. Tehát a fejfajas nagyon rovid ideig tart. Az elso 1 honapban altalaban este lefekves elott panaszkodott rá, most az elmult hetekben mar inkabb autozas kozben, hintazaskor, pörgés közben. Ma azt is mondta, hogy nem fajdalom, hanem szédüles. Amikor megkerdezem h fáj, a fejecskeje bal oldalat mztatja a fej tetejen. Tudom nehez kerdes, mert a kisebb gyermek nehezen mondja el pontosan a tuneteit, de szíves segítségét kérem, mert az interneten természetesen ekörben is minden az agydagatnathoz "vezet". Köszönettel: aggódó szülő

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Vas Felícia Emese válasza fejfájás témában

Tisztelt Szülő!

Lázzal járó vírusfertőzést követően előfordul, hogy hosszasan találkozunk visszatérő fejfájással. Természetes, hogy aggodalomra ad okot a visszatérő panasz, de amennyiben nincs más aggasztó tünet, nem kell rögtön agydaganatra gondolni. Fontos tudni, hogy társul-e még valamilyen tünet a fejfájásokhoz, milyen erősségű, szükséges-e fájdalomcsillapítás, stb., illetve egy gyermekneurológiai vizsgálat is segíthet a diagnózis felállításában. Ebben a járványhelyzetben ezt nyilván nehéz megszervezni, de javaslom, az Ön megnyugtatására is, ennek kivitelezését.

Tisztelettel,

Kérdés: 2021. március 23., 15:55; Megválaszolva: 2021. április 14., 20:54
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?