• Fájdalomcsillapító 1,5 évesnek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 1,5 kislányom nagyon erős fogzási fájdalomtól szenved ami az éjszakai pihenését is befolyásolja. Ilyenkor nurofen babyt szoktunk adni az előírt mennyiségben. Viszont a gyógyszer papírján az áll, hogy túlzott használat májkárosodást okozhat. A túlzott használat mit takar? Nem szeretnénk túlzásba sem esni, de ha végig sírja az éjszakát mert annyira fáj neki akkor szeretnénk csillapítani ha lehet. Előre is köszönöm

        Dr. Vas Felícia Emese válasza a Fogzási fájdalom témában

        Kedves Szülő! A mellékelt betegtájékoztatón leírt adagolást kell betartani, azt túllépni nem szabad, erre vonatkozik. Javaslom, hogy ha elhúzódóan érzik szükségesnek gyermeküknek a Nurofen babyt adni, váltott hatóanyagú fájdalomcsillapítást is ki lehet próbálni, illetve ha hosszan kell adni, egyeztessenek házi gyermekorvosukkal is! Tisztelettel,


        Kérdés: 2020. szeptember 25., 09:41; Megválaszolva: 2020. szeptember 28., 13:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: