Fogzás es csillapítása

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Egy 5 hónapos lassan 7kg-os kislány anyukája vagyok és ide s tova 2.5 hónapja tapasztaljuk a fogzás okozta tüneteket,amik nem sokkal idáig kezelhetőek vtak.Igyekeztem csak nagyon ratkán fájdalomcsillapítóhoz nyúlni,de úgy 2 hete gyakoribb csillapítást igényel a helyzet,mert sokszor feljajdul es tövig nyomja a kis kezét a szájába.Alvás közben is felvisít es az étvágya,közérzete is romlott.Nagyon sajnálom szegényt,de ártani sem szeretnék neki.Az lenne a kérdésem,h meddig szabad fájdalomcsillapítókkal enyhiteni a kinjait még a mellekhatasok biztonsagos keretein belül?Eddig Ibuprofen tartalmú szirupot használtam,olykor-olykor 2x/nap,vagyis a megengedett dozison belül,de ugyebar tovabb,mint a javasolt max 5nap.Neha hatóanyag változatosság miatt paracetamol tartalmu szirupot is kap. Helyileg pedig Benzokainos ecsetelo,Lidokainos foginygel,Anaftin Baby es Gengigel (hialuronsavas). Mennyire kell tartani az egyes hatóanyagok vesére,májra és szívre gyakorolt hatásaitól? Nagyon várom válaszukat!Köszönettel:Aggódó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Vas Felícia Emese válasza a fogzási fájdalom témában

Kedves Édesanya! Jól teszi, ha a fogzási fájdalmat észlelve enyhít babája problémáján. Amennyiben az előírt dózisban és adagolásban alkalmazza a gyógyszereket, a napi ajánlott mennyiséget nem lépi túl, nem kell tartani ezen mellékhatásoktól. Ebben az életkorban még havonta kell házi gyermekorvosához státuszra járni, így azt gondolom, Ön a háziorvossal és védőnővel is szoros kapcsolatban van, a fájdalomcsillapításról nekik is számoljon be! A legjobbakat kívánva, tisztelettel,

Kérdés: 2020. szeptember 04., 10:02; Megválaszolva: 2020. szeptember 10., 13:44
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek