• Kiűtés a kezen

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! A kisfiam tenyerén néhány napja kis hólyagok jöttek ki, nem zavarta, nem fájt és nem viszketett, de mára már kisebesedet és viszketni is elkezdett. Tanácsot szeretnék kérni hogy mitől lehet és mi a teendő ebben a helyzetben. (A koronavírus miatt nem fordultunk személyesen orvoshoz a jelenlegi helyzetben, ugyanis két kis gyerekkel nem szeretnék közösségbe menni. 2019 tavaszán is volt neki az akkori orvos ételallergiára illetve bélférgességre kezelte, tablettával és külsőleg kenőccsek, de elköltöztünk így nem tudom most kihez forduljak. Válaszát köszönöm.)

        Dr. Vas Felícia Emese válasza a kiütés témában

        Kedves Édesanya! Nehéz kép nélkül biztosat mondani. Előfordulhat pl. a kéz-láb-száj betegség, jellemző ebben az életkorban és időszakban. Figyelje a gyermeke további tüneteit, ezt a betegséget vírusfertőzés okozza, tüneti terápiát igényel, amennyiben láz, fájdalom társul hozzá. Ez általában pár nap alatt elmúlik. Ha valóban ilyen hólyagokat észlelt egy éve az ételallergia kapcsán, úgy figyelje, hogy milyen ételhez köthető, és ha valóban erre van gyanú, úgy az akkorihoz hasonló kezelés javasolt. Tisztelettel,


        Kérdés: 2020. április 15., 09:16; Megválaszolva: 2020. április 17., 19:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 34. hétre született összetett szívfejlődési rendellenességgel, korához és méretéhez képest kis súllyal. Születésekor magas laktát értéket diagnosztizáltak. Mozgáselmaradás miatt MR vizsgálat történt 8...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.