Nyirokcsomó

Üdvözlöm.Szeretném a véleményét kérni, kisfiam nyaki nyirokcsomójával kapcsolatban. 1 éves kora óta van jelen amit akkor meg is mutattam a háziorvosnak, nem igazán foglalkozott vele megnyugtatott hogy semmi komoly. De azóta már 4 év eltelt es szemmel láthatóan nagyobb 2x olyan mint egy babszem, mozgatható neki de nem mondja hogy fájna elég soványka de eszik rendesen nincs baj az étvágyával nem fáradékony (söt) nagyon félek hogy valami komoly betegség áll a háttérben. Mit tanácsol mit tegyek? Okkal aggódom vagy ez természetes? Köszönöm a válaszát.Tisztelettel: Anita

Dr. Balogh Andrea válasza nyirokcsomó témában

Tisztelt Kérdező!

Ha 2x akkora, mint egy babszem, akkor érdemes laborvizsgálatot végeztetni, szükség esetén ultrahanggal megvizsgáltatni. Amennyiben akkora, mint egy babszem, vagy kisebb, akkor teendőt nem igényel.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2019. január 20., 23:17; Megválaszolva: 2019. január 24., 14:47
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél
Gyermekem betegsége
Tisztelt Doktornő 6 éves iker fiaimnak októbet 24-én orrmandula műtétjük volt mely panaszmentesen lezajlott. Egyik kisfiam viszont azóta nagyon...
Mi lehet a gond?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Október vége felé felfedezem az állam alatt két nyirokcsomót és elkezdtem piszkálni, mert nem tudtam, hogy mi az. Azt...
Mi lehet a baj?
Tisztelt doktor úr/nő! 15 éves fiú vagyok és Októberben felfedeztem az állkapcsom alatt egy nyirokcsomót, ami látszik. Nem tudom pontosan, hogy...