• Milehet az oka

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor Úr a kisfijamal nemrég voltunk hasihultrahangon és kiderült hogy megvastagodott bélkacsok vannak a gyomromba és 7–14mm nyirokcsomók és fojton be férgesedik hijába felszedirá a gyógyszert mindig vissza jön nála. A fijam 6 éves és 18 kiló és vérszegény a háziorvos csak gyógyszert írt neki azt nem mondta hogy mitől lehet neki jövő héten befektetik vizsgálatokra.és még vérvételre csináltak neki de csak 10 nap múlva jön még.de engem nagyon felidegesít hogy sehol nem mondanak semmit.kérem segítsen a válaszát erőris köszönöm.

        Dr. Balogh Andrea válasza a férgesség témában

        Kedves Kérdező! A bélférgesség visszatérése általában higiéniai probléma. Széklettel fertőzött étel, ital által terjed illetve széklettel fertőzött kéz által. Azaz a visszatérő fertőzés megakadályozásának fő titka a rendszeres kézmosás, az ételek alapos megmosása, megfőzése, megsütése. Az elhúzódó bélférgesség okozhat vérszegénységet és megvastagodott bélfalat is. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2018. augusztus 01., 14:00; Megválaszolva: 2018. augusztus 07., 19:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: