bélféregfajta és gyógyszere

Tisztelt Doktor Úr! 2020.05.29.én átestem egy rosszindulatú daganat miatt végzett laparoszkópos vastagbél műtéten. A kórházban összeszedtem valami bélféreg fertőzést, 6. hó 24.én, 7. hó 22.én, és 9. hó 24.én végeztek székletvizsgálatot valamennyi negatív eredményű. A cérnagilisztától sikerült megszabadulnom a vermox féreghajtó gyógyszer segítségével de továbbra is minden nap vannak a székletben hófehér apró tojások, olyan 1mm hosszúak. Erről csatolok fényképet és a 6.hó 19.én talált férgekről is, mely után megindultak a székletvizsgálatok, melyeknek negatív lett az eredménye. A kórház a háziorvosomhoz küldött, a háziorvosom a negatív eredmények miatt nem tekintheti fertőzésnek az esetemet és terápiát sem tud megállapítani. Az a kérdésem, hogy miféle féreg lehet a tojás gazdája és milyen gyógyszer segítségével szabadulhatnék meg tőle.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza a bélféreg témában

Tisztelt Kérdező! Ilyen esetben célszerű lenne magát a féreggyanús képleteteket beküldeni vizsgálatra. Elvileg a féregpete vizsgálat 3 egymást követő nap levett friss széklet vizsgálatán alapszik. A Vermox egyébként jó lehet, de vannak esetek, amikor 1 tabletta elegendő, van amikor 3 egymást követő nap kell beszedni és van amikor 1 tablettát, de ismételni kell egy idő után. A kezelés után meg természetes, hogy a bentlévő férgek és peték kiürülnek. Tisztelettel:

Kérdés: 2020. október 04., 21:54; Megválaszolva: 2020. október 11., 19:44
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajánlott-e számomra a covid elleni...
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt