• Kutyától elkapható a giliszta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Azzal fordulnék Önhöz, hogy ma délelőtt a 12 és 3 éves gyerekeim a szomszédban játszottak a gyerekekkel, ahol 5 nemrég született kiskutya is van (bár ezt nem is tudtam előtte). A nagyobb elmondta, hogy ő is megsimogatta az egyiket, de a kicsi meg is ölelte, szájába nyúlt utána stb. Hogy megpuszilta-e nem tudom, nem látták... Szomszédasszony átjött és mondta, hogy mossam meg a kezüket és adjak nekik szilvalekvárt (házi praktika) mert férgesek a kutyák. Kérdésem, hogy kell aggódni? Adjak nekik féreghajtót holnap vagy mit csináljak? Köszönöm előre is, Tisztelettel: Mária

        Dr. Pék Tamás válasza a férgesség témában

        Tisztelt Kérdező! Ne adjon féreghajtót tünetmentes gyermekeinek. Előfordulhat, hogy bélférgességük lesz valamikor a későbbiekben, de ehhez kutyával való kapcsolat sem kell feltétlenül, anélkül is elkaphatják. A bélférgesség tüneteit viszonylag könnyű észrevenni, ráérnek akkor kezelni a betegeket. Tisztelettel:


        Kérdés: 2016. április 05., 19:39; Megválaszolva: 2016. április 09., 16:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: