Hasmenés 10 éves gyermeknél

Tisztelt Cím! Kislányom hasmenése a 3. naptól kezelve van, antibiotikumot kap, vizelet, vér eredményre várunk, széklet tenyésztés alatt., Ami aggasztó, hogy a kéz izületei tegnap feldagadtak, látta a dr.nőnk. Kapott allergia ellen is gyógyszert. Ma már jobb a keze, de fájdalmasak az izületek, nem bírja hajlítani, hüvelykujj duzzadt. Emiatt kezei hidegek. Mi okozhatja ezt? Masszírozgassuk, mozgassuk vagy ne? Ezt az orvosunk sem tudja. Köszönjük!

Dr. Balogh Andrea válasza ízületi duzzanat témában

Kedves Kérdező! A hasmenést kiváltó kórokozó lehet a felelős az izületi duzzanatért. Masszírozni lehet ha nem okoz fájdalmat bár sok értelme nincs. Viszont Cataflam segíthet az izületi gyulladás csökkentésében. Amennyiben nem javul vagy nem múlik el a panasz gyermekinfectologus immunologust kell felkeresni. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Megválaszolva: 2017. január 04.

Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek

Fiatalkori reumas izuleti gyulladás
kislanyom térdei vizesek 3havonta beduzzadnak a térdei most megint itt tartunk, de az orvosunk 110km-re milyen kenocsot vagy gyogyszert tudok venni neki, ami...
Fél oldalt érintő dagadás?
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Néhány napja éjjelente a fél oldalamat érintő dagadás jelentkezik: a jobb kézfejem, a lábam, különösen a lábfej es a boka...
Duzzanat a könyökömön
Tisztelt Hölgyem/Uram, Pár hónapja a bal könyököm enyhén beütöttem és aznap estére vettem észre, hogy duzzadttá vált és tapintásra jóval melegebb, mint a...
Csak télen?
T. Dr./Dr.no! Az en problemam tavaly telen kezdodott, amikor uj lakasba koltoztunk a csaladommal. Mivel elottunk nem volt lakoja, igy eleg hideg volt a...
Mutatóujj fájdalma
A jobb kezem mutatóujjának utolsó ízülete pl. írásnál, vagy kisebb nyomás, ütés esetén fáj és kis dudor is képződött rajta, Már évekkel ez előtt is voltak...
Bexsero oltás tárolási hiba
Kedves Dr. Hanga! Az lenne a kérdésem, hogy lehet e valami baja a bexserot oltásnak ha 1 vagy 2 napig nem ment a hűtőnk és mi nem vettük mert nem...