Valószínű, hogy vérmérgezésem van.

Most vasárnap van, és pénteken este beleléptem egy rózsa tüsébe. A tüske nem maradt benne, de a helye piros, és ma vasárnap reggel vettem észre, hogy egy erős piros kb.5cm hosszú csík indult a sebtől. Akkor be is paráztam, hogy ez a jel akár hiszem akár nem, vérmérgezés is lehet. Pár perccel később újból megnéztem és már el is tűnt a baj jósló csík. Szinte nem is látszott. Meg is nyugodtam akkor, hogy mégsincsen baj... Viszont ez változott. Igaz, most sincsen igazán látható nyoma a piros csiknak, de valami azért mégis látszik. Olvastam az interneten olyat, hogy tünetei láz (38.5C fölött) , valamint kóros hőalacsonyság (35.5C alatt) is lehet. És nekem 35.1C fokos a testhőm. Akkor ez utalhat a szepszisre is? Holnap határozom elmenni az orvoshoz délután mert csak akkor rendel. Reggel megyek suliba. Most akkor megkockáztassam, hogy elmenjek úgy, hogy akár lázam is lehet? Olvastam olyat is a neten, hogy nyissam fel és fertőtlenítsem vizzel a sebet. Mert hogy a sebbe jutó oxigén meg a víz nem tesz jót az ott élősködő bacik számára és hogy elpusztulnak. Tehetetlen vagyok Doktor. Az életem forog kockán?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza sérülés témában

Kedves Kérdező!

Több okból sem tartom valószínűnek, hogy vérmérgezése lenne. Az egyik és legfontosabb ok, hogy életkorát látva 2 évvel ezelőtt kapott kötelező védőoltást ami tartalmazza a tetanusz elleni védettséget ami minimum 5 évre véd, de ilyen enyhébb esetekben 10 évig is védelmet biztosít. Sérüléskor érdemes a bőrt lemosni, majd patikában recept nélkül kapható Betadin oldattal vagy 2%-os Hidrogén-peroxid oldattal lefertőtleníteni. Felnyitni semmi esetre sem.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2016. június 12., 15:22; Megválaszolva: 2016. június 14., 08:44
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Nurofen szirup fogzásra
További vizsgálatok?
Csecsemő D vitamin adagolás
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata