Székletvisszatartás

Tisztelt Doktor Ur/ Doktorno, Kislanyom 2 eves es 8 honapos. Hat honappal ezelott kitalalta, hogy o nem kakil tobbe, azota sikerul a szekletet visszatartania rendszerint egy hetig, akkor 1-2 nap alatt 2-3-szor is urit, majd kezdodik az egesz elolrol. Most mar 2 hete nem volt jelentos szeklete, csak kicsit kakis neha a pelenka. Igyekszunk elmagyarazni neki, hogy ez termeszetes folyamat, de nagyon makacs. Bevezettuk a kakilas jutalmazasat, de ez is csak atmenatileg segitett. Elkezdtuk a szobatisztasagra szoktatast is, hatha ezzel megoldodik a problema, de nem. Raadasul ennek is makacsul ellenall. Adunk neki szekletlazitot es fugekivonatot hetente 2-3 alkalommal, de ez sem segit. Nem akarunk neki eros hashajtot adni, mert ugy latjuk a problema mentalis. Kistestvere 7 honapos, ugy gondoljuk a testverfeltekenyseg lehet az ok. Mostanaban o is szeretne a cumijat visszakapni es keri, hogy etessuk kiskanallal, mint egy kisbabat. Nem tudom, mit lehetne tenni. Idaig turelmesek voltunk, de most mar aggodunk, mert a bore kipattogzott, sapadt, rossz a kozerzete, faj a hasa neha, es alig eszik valamit. Mit tanacsol? Elore is koszonom a valaszat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a széklet probléma témában

Kedves Kérdező! Gelsemium homeopátiás szert javasolnék 15 Ch hígításban napi 2x5 golyóval a testvérféltékenység miatt és Natrium chloratumot 15Ch 2x5 golyóval a székrekedés miatt. Sajnos ha 2 hétig nincs széklete az baj, addig nem szabad várni, már a heti 1x-i alkalom is éppen megengedhető azon túl sajnos beöntés szükséges. Azt tanácsolom még, hogy keressenek fel egy gyermekpszichológust vagy kineziológust. Tisztelettel:Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. június 12., 15:31; Megválaszolva: 2014. június 16., 09:31
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél