Allergia kinövése

Unokám súlyos tej és növényi fehérje allergiával született.8 éves koráig a szabályok szigorú betartásával étkeztettük, de néha így is előfordult allergiás roham-nem a mi hibánkból-rosszullét hányás kiütés, stb... Az utóbbi hónapokban többször előfordult hogy joghurtos sütit, tejsavó poros élelmiszert fogyasztott és nem lett semmi baja.Zöldborsót eddig nem ehetett most anyukája adott neki először egy szemet, majd megevett egy marékkal, semmi gond nem volt. A legközelebbi kontroll vizsgálat év végén lesz. Kérdésem, lehet hogy kinőtte? Hogyan étkezzünk tovább? Továbbra is be kell tartani a fehérjementes táplálkozást? Vagy fokozatossággal? Lehet hogy telítődik és újra elő jöhet? Természetesen tejterméket még nem kapott, sajt túró...Erről szeretném kikérni véleményüket.Tisztelettel:aggódó nagymama

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a allergia témában

Kedves Nagymama! A gyerekek jelentős része kinövi az allergiát így tényleg elképzelhető ez ahogy írta. Sajnos azonban mivel ügyesen tartották a diétát az is lehetséges, hogy egy idő után telítődik a gyermek szervezete és újra elindulnak a tünetek. Mint orvos azt tanácsolom, hogy nagyon óvatosan, fokozatosan adják a kicsinek az eddig elkerült dolgokat, a tejtermékekkel én mindenképpen várnék. Természetesen az első megjelenő tünetnél a féket be kell nyomni. Külföldön és már talán lassanként hazánkban is az lesz az allergia gyógyítása, hogy az allergiát okozó anyagot kis adagokban fokozatosan emelve a dózisát adjuk a páciensnek mindaddig amíg hozzá nem szokik, mindezt szoros orvosi felügyelet mellett. Természetesen ha a kis unokának korábban súlyos rohamai voltak akkor azt tanácsolom, hogy mindenképpen telefonon konzultáljanak a kis unoka kezelőorvosával. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. május 22., 07:33; Megválaszolva: 2014. május 25., 18:08
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél