Vegetáriánus gyerek

Kislányom 6 éves lesz nyáron és nagyon rossz evő. Gyermekorvosunk nem nagyon foglalkozik a problémánkal, pedig szerintem elég aggasztó a helyzet. Lányom nem eszik semmiféle húst és zöldséget. Gyümölcsből ritkán almát és banánt fogyaszt. Csak üres tésztát és üres kenyeret eszik. Vitaminokkal és Béres cseppel próbálom pótolni a hiányosságokat. Minden más ételtől öklendezik éa teljesen elutasítja. Ez körülbelül 1 éves kora óta tart. Mi, a szülei mindenfelét főzünk es megeszünk. Kérdésem az lenne, mit tanácsolnának nekünk, hogy ne menjen az egészsége rovására? Alkata egészséges, 115cm és 20 kg. Csontjai nem teljesen egészségesek. Az egyik kulcscsontja, 2 darabban van. Egyik fele porc, másik csont. Tehát szüksége lenne a fejlődéshez mindenféle ételre.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a evészavar témában

Kedves Kérdező! Kislánya súlya és magassága életkorának megfelelő, arányos, mindazonáltal megértem aggodalmát. Jó lenne egy laborvizsgálat amelyből kiderülne, hogy nincs-e vashiánya kislányának illetve D vitamin adását mindenképpen ajánlom illetve mint édesanyja javaslom, hogy keressenek fel egy kineziológust, hogy az evési zavar oldásában segítsen. Sok sikert kívánok Önöknek! Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. május 13., 17:28; Megválaszolva: 2014. május 16., 05:06
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek