Miért nem eszik a 2, 5 hónapos babám?

Kisfiam 2, 5 hónapos, tápszeres baba.6170g, 3400g-mal született.kb 2 hete elkapta a nagyobbik fiamtól a náthát. Minden alkalommal Sterimárral szívtam az orrát, majd orrcseppet kapott.3 napja észrevettem, hogy nagyon keveset eszik, 120-90ml között, ami eddig 150-170 ml volt.Elvittem a háziorvoshoz, azt mondta a füle fáj, a torka kicsit piros. A FOG-en nem találtak semmit szerencsére, csak egy kicsit fénytelen dobhártyát, de azt mondták nem vészes.Kap Nurofen szirupt, de még amellett is étvágytalan, láza nincs, és nagyon jó kedvű, nem sír, a teát szívesebben fogyasztja, mint a tápszert. .Ez az étvágytalanság a torka miatt lehet? És azt szeretném még kérdezni, hogy mennyi a napi tápszeradagja.Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.Üdvözlettel:Beatrix

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a étvágytalanság témában

Kedves Kérdező! Az étvágytalanság oka valószínűleg a megfázás, torokfájás miatt van. Adjon a kicsinek 2x1/2 Oscilloccocinumot kevés vízben feloldva. A tápszeradag 7x-i étkezésre 150 gr-ra jön ki, de persze a kicsi egyéni igénye is meghatározza. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2013. január 07., 17:57; Megválaszolva: 2013. január 10., 19:09
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél