Baba csipő ultrahang

Tisztelt Doktor Úr/Nő 3 hónapos kislányunkat ma vittük csipő ultrahang vizsgálatra ahonnan továbbküldtek ortopédiára. Eredményeire azt mondták hogy semmi ok az aggodalomra. De mi azért csak aggódunk mert Édesanyám is csipóficamos (egyik lába rövidebb) De sajnos mi nem értjük a leletet hogy rajta mi mit jelent. A leleten a következő adatok vannak: Csipő uh. vizsgálat: Bal oldalon az alfa szög 57 fokos, a béta 55 fokos. A bal oldalon a csontos vápa sarok kissé laposabb. A jobb oldalon a csontos vápa jól kifejlett, a vápasarok szögletes. A porcos vápasarok mko-n keskeny, hegyesen kihúzott, a fejet jól boritja, mely centrális elhelyezkedésű. Jobb oldalon norm. vápaszögek A kérdés az lenne hogy ezek milyen eredmények? Időpontot ortopédiára csak jan. 17.-re kaptunk. Vagy érdemesebb lenne valahol máshol hamarabbi időpontot kérni? Válaszát előre is köszönjük!

Svábhegyi Gyógyintézet válasza csecsemő csípő UH témában

Kedves Kérdező!

A jobb csípő rendben van, a bal kissé éretlen, rendben lesz, nem kell aggódni. Érdemes lenne ortopéd szakorvosnak megmutatni.

Addig is terpeszpelenkázás és tornáztatás javasolt. A vizsgálattól számítva 4 hét elteltével érdemes az ultrahang vizsgálatot megismételni!

Tisztelettel Dr. Daoud Salim - Svábhegyi Gyógyintézet,

Kérdés: 2012. december 13., 14:57 ;Megválaszolva: 2012. december 25., 19:56
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csecsemő csípő UH
Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam most 3 hónapos. 1 hónaposan voltunk vele csípő UH-n, a leleten ez szerepel: "Mko-n jól fejlett csontos vápa. A csontos...
Gyereknek céklalé
VUR miatti visszatérő húgyuti...
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A