Lepicol készítmény

Tisztelt Doktornő, Doktorúr! Van egy 4 éves kisfiam, Encopresis, székrekedés ezt diagnosztizáltak nála. A székletvisszatartás odáig fajult, hogy a végbele kitágult.....nos ez a probléma megoldódott, mert étrend -és életmódváltás és pszichológus segítségével meggyógyúlt. A kérdésem a fent említett Lepicol készítményhez fűződne, lehet adagolni neki, mert az előírt Laveolac csak hascsikarást okoz neki és a sok folyadékfogyasztás ellenére néha kemény a széklete még. Hozzáteszem semmilyen gyümölcsöt nem fogad el csak a banánt, ami pont nem jó a székrekedéshez és főzeléket is ímmel-ámmal eszi. Erről a készítményről azt olvastam lazább székletet és kíméletes tísztítást végezne. Válaszukat megköszönöm tisztelettel GK

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza kemény széklet témában

Kedves Hölgyem!

A Lepicollal nincs tapasztalatom. Mivel étrend kiegészítőnek ajánlják, valószínűleg nem ártalmas. Hogy használ-e? Nem tudom.

Egy bizonyos: a gyermek székletét akkor fogják tudni normalizálni, ha elegendő növényi rostot eszik, és naponta ráültetik a WC-re (bilire) , minél kisebb teatralitással. Tehát nem kérdés, hogy el kell (! ) fogadja a gyümölcsöt és a főzeléket (a székely ember azt mondja: " eszi-nem eszi, nem kap mást! "- napjainkban erről az alapelvről nevelési liberalizálás címén lemondtunk, ami automatikusan a civilizációs mellékhatások, - úgyis, mint székrekedés, - megjelenésével jár)!.

Summa summarum: próbálják meg a Lepicolt, talán átmenetileg segít.

Dr. Blatniczky László

Csecsemő- és gyermekgyógyász, diabetológus

Svábhegyi Gyógyintézet- www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. október 19., 23:10; Megválaszolva: 2012. október 24., 12:05
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
További vizsgálatok?
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Rövid,visszatérő fejfájás
Kevés fehérvérsejt