Miért változott a széklet űllaga probiotikum szedése után?

Kedves Doktor úr! Pár héttel ezelőtt sikerült valamit összeszedni, és néhány napig hasmenésem volt. Szedtem a Normaflor probiotikumot (10x) , s azóta nagyon a széklet állaga megváltozott, nagyon kemény lett. Már-már fájdalmasd a székelés (mintha végig csikarnák) . Mitől lehet ez? Igyekszem korpás kekszet, rozsos kenyeret, rostban gazdagabb élelmiszert fogyasztani, sok foyladékot inni, joghurtot korpával, de cask részben segít (mozgás mellett) . Még annyit, hogy az ürített széklet egy része nagyon kemény, a többi része lágyabb. Gondolom a foyladék+rost hatására, de azt nem értme, hogy miért van ennek ellenére bizonyos mennyiségű, nagyon kemény széklet. (rendszeresen van, minden nap, van amikor 2x is) (Pajzsmirígy alulműködésem van, de TSH érték rendben volt 6 hónapja) Korábbi évben voltak székelési nehézségek a kemény széklet miatt, de akkor a több foyladék, rostban gazdag étel fogyasztás sokat segített. A széklet állaga rendben is volt a probiotikum fogyasztásig. Tudna tanácsolni valamit? Üdvözlettel és köszönettel, Gabor

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza kemény széklet témában

A kemény széklet illetve az állag különbözősége a meglassult tranzit-idő miatt lehet (ha tovább van a széklet a vastagbélben, több folyadék szívódik vissza) . Szóval a több rost és folyadék jó irány, de érdemes a testmozgást intenzívebbé és gyakoribbá tenni, esetleg székletlágyítót használni (Levolac vagy Dophalac szirup) .

Kérdés: 2016. február 16., 12:53 ;Megválaszolva: 2016. február 16., 15:24
Kérdések és válaszok: Egyéb
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt
Fáradtság, gyengeség, EBV
Kideríthető-e, hogy voltam-e covid...