Csecsemő itatása

Kis unokám 10 hetes. A védőnő szerint nem kell külön folyadékot adni a gyermeknek elég az anyatej amit szopik.Többször előfordult hogy majdnem száraz a pelenkája akár a reggeli első cserénél is.Itt ez a rettenetes meleg idő én nem értek egyet ezzel a nézettel igen is hogy szüksége van folyadékra szerintem.Van hogy hosszabb ideig sem tud megnyugodni ordít mindent kipróbálunk vele de nem segít semmi.Kérem az orvos válaszát köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza csecsemő itatása témában

Kedves Nagymama!

A védőnőnek igazat kell, hogy adjak, az anyatej nagy része folyadék, csak kis százaléka tartalmaz zsírt, fehérjét. Éppen ezért ilyen nyári melegben ha a baba sír nyugodtan mellre lehet tenni, megszoptatni az anyukának, mert amit a baba kiszopik a mellből annak az első nagy része folyadék, a tápanyagban gazdag anyatej csak a szoptatás végén ürül a mellből. Így a babát gyakran mellre kell tenni, nem nagy etetésre csak azért, hogy igyon. Szükségtelen teáztatni vagy vizet adni neki éppen ezért. Ha száraz a pelenkája akkor lehet, hogy kevés anyatejet szopik a baba figyeljenek oda a kicsi súlyának alakulására is. A gyakoribb mellre tevés az anyatej mennyiségét is növeli.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2012. augusztus 30., 08:01; Megválaszolva: 2012. szeptember 01., 11:41
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek