2. 5 eves kisfiam

Tisztelt doktorno, 2 es fel eves kisfiam elbambul eves kozben, a jobb szeme mintha nem oda nezne ahova a ballal, es homalyos a tekintete, mikor szolok h figyeljen ram moslolyogva vagy nevetve ramnez, szoval eves kozbe is elenk a figyelme, nem vettem eszre h kikapcsolna az agya. Etetoszeke az ablakkal szembe van, es kifele nez eves kozben az ablakon. Unatkozna talan? Sokszor van azonban h lefoglalja magat es jatszik eves kozben, olyankor nem bambul el, es napkozben sem jatek sem seta, sem egyeb tevekenyseg kozben nem tortenik ilyen. Amugy nagyon ertelmes, erdeklodo gyerek, mondatokban, folyekonyan beszel, es sokszor kerdezoskodik mindenrol. Vigyem el gyerekneurologushoz? Varom megnyugtato valaszat.

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza figyelemzavar témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben a gyermek szemtengelyei nem ugyanarra fókuszálnak, akkor szemészeti vizsgálat szükséges, mert tompalátás esetén a gyermek elnyomhatja a nem élesen látó szem használatát. Gyermekneurológusi vizsgálat csak abban az esetben szükséges, ha a gyermek elbambulásához pár másodperces figyelemkiesés is társul, az aktuális cselekvése pár másodpercre megakad és ez idő alatt nem vonható kontaktusba. Javaslom, keresse fel gyermek neurológus kolléganőnket, Dr. Hegyi Mártát az alábbi elérhetőségeken:

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

Bejelentkezés: 06-20-500-2500 telefonszámon, avagy a www.svabhegy.eu oldalon

S

Kérdés: 2012. augusztus 29., 22:33; Megválaszolva: 2012. szeptember 05., 17:41
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél