• Nem értelek titeket

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Kedves dr úr/nő Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy van egy 4-éves kislányom aki óvodába jár. Az óvoda a napokban javasolta, vigyük a kislányt valami kivizsgálásra, ami arra irányulna, hogy nem fejlődik a kislány olyan ütemben mint a csoporttásaik.Nem tudják lekötni őt megfelelő ideig, komunikálni is nehéz vele mert nem mindig az aktuális kérdésre /kérésre reagála a gondolkodása is kiszámíthatatlan beszéde kicsapongó a szabályokat tudja, mondja de nem alkalmazza.Pedig okos mert mindent tud de nem a megfelelő helyzetben és helyen használja, egy dolgot megkérdez sokszor pedig vissza kérdezve tudja a választ, ha kérünk tőle valamit sokszor olyan mindha nem értené mit akarunktőle beszélgetve vele ugrál a témákban.Röviden ennyi mi lehet ez nála.

        WEBBeteg szakértő válasza a figyelemzavar témában

        Kedves Kérdező! Sajnos nem tudom megnyugtatni, nem adhatom azt a választ, hogy az óvónők „túlzottak”, mint ahogy egy levél alapján nem lehet diagnosztizálni a kislánya furának leírt viselkedésének pontos okát sem. A levelében említett reakciók utalhatnak hiperaktivitásra, de a kommunikációs nehézségek akár autisztikus problémákkal is magyarázhatóak. Mindettől függetlenül persze nem zárható ki – és kívánom, hogy így legyen – hogy a gyerek így dacol az óvoda és általában, a szabályok ellen. Kár volna így találgatni, azt tanácsolom, mihamarabb keressenek fel egy gyermekpszichológust, aki a szükséges diagnosztikai vizsgálatok elvégzését követően megnyugtató választ tud adni a kérdéseikre. Üdvözlettel, Szigeti Ildikó Pszichológus, mediátor


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2013. december 08., 13:39; Megválaszolva: 2013. december 17., 21:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: