8 éves gyereknél fejfájás, orrvérzés

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Segítségét szeretném kérni, mert nem tudom mitévő legyek. 8 éves kislányom gyakori fejfájásai miatt, mely körülbelül egy éve kezdődött, alapos kivizsgálásra került sor. Nem hisztis gyerek, a fájdalmat is szokta tűrni, de fejfájás esetén sírni is szokott a fájdalomtól. Fejfájása erős és lüktető, de egy fél panadol tabletta enyhíteni szokta. Vérvétel, vérnyomás, szemészet, fül-orr-gége, ideggyógyászat, koponya CT vizsgálatokon túl vagyunk, minden negatív.Egy ideig vasalgin tablettát szedett, talán akkor kicsit ritkábban jelentkezett a fejfájás. Mivel másodikos volt most, az iskolai túlterhelésre fogtuk a dolgot. Mivel most nyári szünet van, reméltem, hogy jobban lesz, de nem történik jó irányban változás. Ami aggaszt, hogy kb. egy hete rendszeresen vérzik az orra (soha nem piszkálta, még egész kicsi korában sem) és ilyenkor 3-4 papírzsebkendőt is elhasznál, tehát szerintem elég sok vér folyik. Volt úgy is, hogy azt mondta, olyan, mintha hátul az orromból folyt volna a vér, mert ahogy nyeltem vér ízét éreztem. Ekkor az orrlyukon nem jött vér. Ebben az egy hétben minden nap sírt a kínzó fejfájása miatt. Kérdésem az lenne, mi lehet a háttérben, hová forduljak a panaszával, mert a háziorvos már nem igazán tud mit tanácsolni. Amikor nem lüktető a fejfájás, és megrázza a fejét, akkor is fájni szokott, bár olyankor nem olyan intenzív. A megrázást nem erővel értem, inkább úgy mintha erősebben nemet intene valaki. Ez lehet, hogy fontos tünet, de eddig az orvosok erre azt mondták, hogy ne rázza. Teljesen tanácstalan vagyok, bízom mielőbbi válaszában, melyet előre is köszönök. Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fejfájás témában

Tisztelt Kérdező!

A fejfájás típusának meghatározása végett (migrénes eredetű, tenziós fejfájás) mindenképpen gyermekideggyógyásszal konzultáljanak, aki a gyakoriságra való tekintettel gyógyszeres kezelés beállítását is javasolhatja. Ezzel párhuzamosan javasolnám, hogy az anatómiai eltérések kizárása végett a koponya CT ellenére (mely nem elég informatív vizsgálat) koponya MRI vizsgálat is készüljön. Fontos, hogy szemfenéki vizsgálat is történjen, ne csak látásélesség vizsgálat!

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. augusztus 09., 15:07; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 17:34
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél