• Turner-szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő\úr! Turner szindrómás beteg vagyok.Jelenleg 2mg estrimax és 5mg provera tablettát szedek a ciklus 16-25 napjáig.A gyógyszerek nélkül nincs menstruációm.Tudom ennél a betegségnél kevés az esélye a gyermek áldásnak.Mégis józan paraszti ésszel gondolkodva.Ha gyógyszerek segítségével is,de van pete érésem,akkor talán lehet gyermekem is nem?Remélem segítségemre tud lenni e kérdésben.És még azt szeretném tudni,hogy ezek mellett a gyógyszerek mellett (letrox,estrimax,provera)teherbe eshetek-e?Már ha spontán meg tud foganni bennem egy gyerkőc.Illetve azt szeretném még megkérdezni,hogy egy turner-szindrómás betegnek segítenek-e a megtermékenyítést elősegítő szerek?Van-e értelme használni.Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Deli Tamás válasza a turner szindróma témában

        Tisztelt Hölgyem! A hormonokkal felépített ciklus és a megvonásos vérzés sajnos nem peteérést jelent, csak a méh nyálkahártya regenerációs és lelökődési képességét. A Turner-syndromában a normál petefészek-működés és peteérés esélye, illetve a teherbe esésé igen-igen kicsiny (a petefészek-elégtelenséget az Önnél is nyilván elvégzett hormonvizsgálatokban a magas FSH-szint mutatja). Mindenesetre a felsorolt készítmények melletti teherbe esés a magzatnak nem ártana.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 14., 16:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 05:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés