Lábujjhegyezés

Kérdésem a következő lenne. Van a családban egy 2, 5 éves kislány, aki alkalmanként lábújhegyen jár. Arra gondolunk, hogy csupán tartási hiba, de szóba került az is, hogy izomgyengeséghez társul. Nem mindig áll illetve megy lábújhegyen. Ortopéd orvos látta, de nem talált kórosat. Mozgásfejlődése megfelelő volt, talán annyi, hogy az anyaméhben lótuszülésben volt. Okozhatja ez is?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza lábujjhegyen járás témában

Tisztelt Kérdező!

Nagyon jó, hogy megmutatták ortopéd szakorvosnak a kislányt, elsősorban ortopéd problémák szoktak lábujjhegyen járáshoz vezetni. Ha csak időnként megy lábujjhegyen a kislány, az sokszor azért van, mert fáradékony és kíméli a lábát. Ha ez rendszeresen van így érdemes még egy gyerekideggyógyásznak megmutatni, hogy nincs e az Ön által is említett izomgyengeség a háttérben. Az anyaméhben feltehetőleg nem egyfolytában volt lótuszülésben a kicsi, nem hiszem, hogy ez ilyen problémát okozna.

Tisztelettel:

Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász

Kérdés: 2008. december 03., 13:20; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 07:24
Kérdések és válaszok: Genetikai és anyagcsere-betegségek
Degeneratív betegség
Laktóz intolerancia adókedvezmény
triglicerid szintem 12. 4 lett. hova...
Teherbeesés?
Apaság ellenőrzés