vvt. süllyedés

A nagylányomnál vashiányt állapytottak meg 1.9 volt a vas 2008.03. hóban, akkor is magas volt a vvt.süllyedése 38 a vashiányra fogták azóta gyógyszerrel táplálkozással ez 9.2 lett, de az a gondom, hogy a vvt. süllyedése még mindíg 40. A mért 9, 2 vas és a 40-es vvt.süllyedés 1 hónap vastabletta szedés utáni állapot, az orvos tanácsára. Panaszai nincsenek, de ennek valami oka lehet és az illetékesek nem foglalkoznak vele. Hol induljak el?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vashiány témában

Üdvözlöm!

A vashiány egy tünet, melynek hátterében mindig keresni kell az okot, leggyakrabban valamilyen vérzést (székletben, vizeletben, nőknél a leggyakoribb a bővebb menses) , ezenkivül felszívódási zavar is lehet a hátterében. Amennyiben ilyen irányú vizsgálatok történtek, esetleg lehet valamilyen magyarázata a gyorsult süllyedésre. Ezen kivül fertőző betegséget kellene kizárni (vérvétel és képalkotó vizsgálatok lennének szükségesek) .

Tisztelettel: Dr. Miltényi Zsófia haematológus

Kérdés: 2008. augusztus 28., 09:34; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 14:20
Kérdések és válaszok: Genetikai és anyagcsere-betegségek
Degeneratív betegség
Laktóz intolerancia adókedvezmény
Rokoni házasság
Tiszteletem! Az lenne a kérdésem hogy a testvérem gyerekével többet érzünk egymás iránt. De a testvérem csak féltestvérem csak az édes anyánk...
triglicerid szintem 12. 4 lett. hova...
Teherbeesés?