• marfan szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        szereném megkérdezni, hogy a kisebbik fiam marfan szindrómás...mit lehet tenni hogy rendes élete legyen, hogy az érfalak ne repedjenek meg?, a genetikus nem vizsgálta még.tavaky szeptemberbe mellkas mütétjük volt..ott utalt rá a főorvos..hogy nem ártana kivizsgáltatni...

        Dr. Fáklya Mónika válasza a Marfan témában

        Tisztelt kérdező! A Marfan szindróma érszövődményei ellen leginkább megelőzéssel lehet tenni, ami abból áll, hogy rendszeresen visszajárnak kontrollra a kardiológiára és ott, ha valami tennivaló van időben felismerik és megfelelő helyre irányítják. Fontos még a szemészeti és orthopaediai gondozás is.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2015. július 11., 08:03; Megválaszolva: 2015. július 11., 10:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: