A koleszterinszintem egyre magasabb értéket mutat

Különböző okokból évente 1-2 alkalommal végzett laborvizsgálat eredményei között a koleszterinszintem egyre magasabb értéket mutat. Kb. 6-8 év óta magasabb az ideális 5, 2-nél, legutóbb már 7, 5 volt. Az étkezésemmel nem hiszem, hogy ezen tudnék változtatni, mert eddig is növényi eredetű ételek, zsír mentes főzelékek, zöldségek, gyümölcsök tették ki az étkezéseim döntő részét. Szükséges ezt már gyógyszeresen kezelni, vagy azt még nem érdemes elkezdeni?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza koleszterin témában

Tisztelt Kérdező!

Magas koleszterin szint pajzsmirigy működési zavarban (pajzsmirigy "alul"működés) is előfordulhat, ezért érdemes lenne ennek vizsgálatára TSH szintet nézni. A további kezelés ennek eredményétől is függ. (a magas koleszterin szint, amennyiben életmódváltással nem befolyásolható, gyógyszeresen kezelendő, ezt kezelőorvosával kell megbeszélnie)

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. november 22., 18:19; Megválaszolva: 2014. november 23., 12:39
Kérdések és válaszok: Genetikai és anyagcsere-betegségek
Magas koleszterin, alacsony triglicerid
Tisztelt doktornő/doktor úr! A nemrég készített vérképemben magas lett a koleszterinem: 6, 2mmol/l. A triglicerid: 1, 4mmol/l a HDL koleszterin: 2...
Miért magas a koleszterinszintem?
Jónapot! Mivel még csak 20 éves vagyok, és nem vagyok túlsúlyos, rendszeresen sportolok, nem fogyasztok alkoholt, így meglepett, hogy 7, 9-es az össz....
Degeneratív betegség
Laktóz intolerancia adókedvezmény