Hirdetés
      • Orrtörés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor(nő)! Pár hete új helyre költöztem, és az ágyamból a másik irányból kell(ene) kiszállni. Mély álomból felriadva azonban automatikusan a "megszokott", de rossz irányba indultam el, aminek következtében bevertem az orrom a falba (nagyjából szemből). Ezt követően azonnal vérezni kezdett az orrom, tompa fájdalmat érzékeltem az orrnyeregnél. Fizikai változást külsőleg egyelőre (1 órája történt) nem tapasztalok, azonban mintha a bal orrlyukam sokkal jobban szelelne (ez vérzett a sérülés bekövetkeztekor), a jobb viszont sokkal kevésbé szelel. Vérzés csak a sérülés utáni 1-2 percben jelentkezett, azóta semmi. Az orrom tapintásra normálisnak tűnik, a fájdalom elmúlt nagyon hamar, a sérült/beütött terület körül viszont mintha zsibbadtabb lenne a bőröm érzésre és ha benyomom ott a csontot, enyhén sajog, kellemetlen (azonban nem fájdalmas). Kérdésem, hogy érdemes ezzel a problémával orvoshoz fordulnom? Mivel külföldön tartózkodom és egyáltalán nem vagyok tisztában a helyi orvosi viszonyokkal (még csak most érkeztem), így szeretném megérdeklődni, mennyire lehet súlyos az orrsérülés, milyen szövődményekkel járhat? Van rá esély, hogy a jobb orrlyukam ismét úgy fog szelelni, mint régen vagy mindenképp orvosi/műtéti beavatkozásra van szükség? Mi történhet, ha nem megyek el a problémával orvoshoz? Köszönöm szépen a segítségét!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a orrtörés témában

        Tisztelt Hölgyem, ha az orr külső formája nem változott, és csak az egyik oldalon van eldugulva, akkor várjon nyugalommal. Ha az orrdugulás nem csökken, hanem fokozódik, valamint láza jelentkezik, akkor mindenképp orvosi vizsgálat szükséges (orrsövény vérömlenye isn állhat a háttérben, ami teendőt igényelne). Jegelés gyorsítja a gyógyulást.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 15., 07:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 11:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés