• Szúr a torkom, könnyezik a szemem.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Az én gondom az lenne hogy a bal mandulám néha elkezd szúrni és ettől a szúrástól könnyezik a bal szemem, nem vagyok megfázva régebben ritkán tapasztaltam de mára már minden napossá vállt (van úgy hogy egy nap többször) és éjszaka nem tudok a jobb oldalamon aludni mert megébredek arra hogy kivan száradva a torkom, szúr a mandulám és könnyezik a szemem. Mitől lehet ez? Lehet orvosolni?

        Dr. Horváth Tamás válasza a torokfájás, szem könnyezés témában

        Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen érdemes lenne megnézetni fül- orr- gégészeten a torkát, hogy nincs-e valami helyi betegség benne, gyulladásra utaló jel (pirosság, kinyomható genny, megnagyobbodás, stb.). Nem tudom, hogy hogyan kap levegőt az orrán keresztül, de az éjszakai szájszárazságot okozhatja gátolt orrlégzés is. A szemkönnyezést csak valamilyen vegetatív idegi kapcsolattal lehet magyarázni, nem ismerek olyan szindrómát, amibe ez belefér.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 28., 13:20; Megválaszolva: 2011. május 01., 19:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés