• Tüszős mandulagyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb.: 2 hetente begyulladt a mandulám, ezért a háziorvosom elküldött gégészetre, ahol mondták is, hogy ki kell venni, Műtét előtt 3 nappal belázasodtam fájni kezdett a mandulám, elmentem a háziorvosomhoz aki mondta, hogy tüszős a mandulám így nem vehetik ki, a műtétet elhalasztottuk. A két mandulám majdnem összeér valami fehér (gondolom tüszök) vannak rajta. 3 napja kapom a Rocephin 500mg-ból egymás után kettőt, algopyrin injekciót és kálciumot. Tantum verde cukorkát használok még meg orcseppet. Az a baj, hogy a 3 nap alatt semmilyen javulást nem éreztem a torkommal kapcsolatban. Ugyanúgy nem tudok nyelni beszélni. A közérzetem jobb lett, nem érzem magam olyan gyengének, meg a lázam lement 39ról 37-38ra. Még 3 napra elég injekció van. Érdemes ezt felszedni vagy menjek el gégészetre? Minden infót szívesen veszek! Segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a tüszős mandula témában

        Tisztelt Uram! A mandulaműtét indikációja valóban a gyakorian ismétlődő tüszős mandulagyulladás és a krónikus mandulagyulladás. Nem ritka pech, hogy épp a műtét is emiatt hiúsul meg. Antibiotikum adása főként a szövődmények elkerülése érdekében javallott, gyakran tapasztaljuk, hogy az antibiotikum ellenére a lázas állapot fönnmarad, ez nem jelenti azt, hogy hatástalan a gyógyszer. Abbahagyni semmiképp sem javaslom. Sajnos sok más dolgot a lázcsillapításon kívül nem tehet, a tüneteket 5-10 napig kénytelen türelmesen elviselni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 21., 22:32; Megválaszolva: 2011. április 24., 10:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: