Orrmandula műtét utáni hőemelkedés

Kedves Dr. Nő/Úr! A kisfiamnak 9 napja kivették az orrmanduláját. Haza is engedtek a kórházból, de másnap vissza kellett menni, mert a hátsó garatfalon lett egy 20 Ft-os nagyságú gyulladás. Három napot töltött bent mielőtt haza engedték. Ott is mértek hőmérsékletet neki a hóna alatt, nem is volt láza se hőemelkedése. De most otthon van, a torka rendben van (kontrollon azt mondták) , de ha mérjük a hőmérsékletét a hóna alatt, akkor jó. Ha a fenekében és levonunk belőle fél fokot, akkor is a nap nagy részében 37, 3 körüli a hőmérséklete. Ez normális? A műtét után meddig lehet hőemelkedése? Köszönöm!

Dr. Horváth Tamás válasza mandula műtét témában

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Azt gondolom, hogy ennyi idővel a műtét után már nem illik csak a műtét miatt hőemelkedésnek megmaradnia. Mindenképpen érdemes lenne legalább egy vérképet nézni vérvétellel, mert szerintem valamilyen fertőzés (valószínüleg vírus) lappang benne.

Kérdés: 2011. március 18., 09:53; Megválaszolva: 2011. március 23., 11:44
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mandulaműtét
Tisztelt Doktor Nő/Úr Az lenne a kérdésem hogy a garatmandula kivétele után hány nappal lehet szexuális életet élni? Egy hete volt a műtét...
Mandulaműtét után 4 nappal...
Hétfőn műtöttek orr és garatmandulával. 4óránként kell bevennem flector port mert annyira fáj. Eleinte sima fehér lepedékes volt a torkom, mostanra...
Orrmandula
Üdvözlöm.Kisfiam 5 éves.Négy napja volt orrmandula mütétje.Nem viselte olyan könnyen. Azóta fájlalja a csigolyáját. Az orvosunk azt mondta hogy...
Mi az audiogram alapján a BNO kódja?
Mitől van folyamatos orrdugulásom?