• Polip

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szép napot kívánok! Akérdésem talán egy kicsit bonyolult lesz remélem érthetően le tudom írni!:) A bal oldali arcüregemet teljes mértékben kitölti egy polip illetve a jobb orromban egy 1.5 cm es polip lóg be!a ct már megvan orvosnál is voltam de a ct megtekintésekor olyan dolgokat beszéltek az orvosok h az arcüregemből csak vágással tudják kivenni a polipot valami miatt!!A kérdésem az lenne hogy ha vágnak hol vágnak??? Sajnos ezzel kapcsolatban nem igazán találtam bármit is... Előre is köszönöm válaszát,tisztelettel:Kata

        Dr. Horváth Tamás válasza a arcüreg, polip témában

        Kedves Kata! Fontos, hogy volt-e szövettani mintavétel, ugyanis több fajta orrpolip létezik, ezek közül van olyan, amit nagyon gondosan, az utolsó darabjáig el kell távolítani (pl. egyes papillomák: http://enthouse.blog.hu/2010/10/22/orr_es_mellekuregi_papillomak ), míg másokat nem kell okvetlen teljesen kivenni. A műtétet általában endoszkóppal, orron keresztül el lehet végezni, polip miatt nem kell az arcon sebet ejteni, az biztos.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 10., 08:45; Megválaszolva: 2011. március 11., 20:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Olajozott fültisztítás
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés