• Arcüreg nyálkahártya gyulladás- fülfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Régóta vannak arcüreg problémáim, már két arcüreg műtétem is volt. Több hónapja kínoz olyan mérvű nyálkahártya gyulladás, hogy gyakorlatilag úgy érzem, mintha telt lenne az arcüregem.Szakorvostól a Nasonex orrspray-t kaptam rá, de már nem használ. Ahogy az orvos hajdan ellenőrizte az arcüreg- fül állapotát: befogott orral levegőt fújva pattan-e a fül -- hát már hetek óta nem és az orrcseppel az orr légjáratát még ki tudom tisztítani, de az arcüreg telítettsége nem javul. Váladékot csak a garatba leszívva tudok nehezen eltávolítani, de rengeteget ennek ellenére javulást nem érzek. A fülem állandóan fáj. Már sok antibiotikumot is kaptam, de a javulást hiába várom. Háziorvostól hallottam, hogy talán az arcüreg antibiotikummal való átmosására lenne szükség. Mondtam ezt szakorvosi vizsgálatkor is, de nem kaptam választ. Megjegyzem, a műtétek miatt az arcüregem az orrnyílás felől nyitott.Tudnának-e tanácsot adni? Válaszukat várva Tisztelettel:

        Dr. Horváth Tamás válasza a melléküreg témában

        Tisztelt Uram! Mindenképpen szükségesnek gondolok egy arckoponya CT vizsgálatot, mert felmerül a gyanú, hogy Önnek orrpolipjai os vannak/lettek. Egyébként sajnos egy korábban már megnyitott arcüreg is lehegesedhet, tehát akár mégiscsak eredeztethető onnan a probléma. A kérdést el tudja dönteni egy orr-endoszkópia is, de ezt a kezelőorvosával kell megbeszélni.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 11., 17:00; Megválaszolva: 2011. január 13., 15:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Olajozott fültisztítás
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés