Nem múló torokfájás!

Üdvözlöm! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy körülbelül 2 hete folyamatosan fáj a torkom nyelési nehézségeim vannak! A betegség kezdetén magas láz (39fok) levertség erős torokfájás mutatkozott! Házi orvosom antibiotikum felírását javasolta (augmentin) és torokgyulladást diagnosztizált. A gyógyszert egy héten keresztül szedtem folyamatosan. A torokfájásom ez idő alatt enyhült és úgy éreztem sikeresen átvészeltem a betegséget. De a gyógyszer elhagyása után visszatért a torokfájás ami most is tart. Változóan fáj legtöbbször nyelési problémáim is vannak. Láz és egyéb tünetek azóta nem jelentkeztek habár kissé levertnek érzem magam emiatt. Próbálkoztam septofortal, meleg tea, méz, hagyma tea, negró szinte már mindennel, de végeredményben nem változott a tünet. Szüleim felhívták a figyelmem arra, hogy körülbelül 2-3 hónappal ezelőtt túrázás során kullancsot találtam magamban. 2 db volt egyiket szinte azonnal másik csak másnap reggel távolítottam el. Egyéb tünetek ezzel kapcsolatosan nem jelentkeztek nem alakult ki eddig folt sehol a testemen. Segítségüket előre is köszönöm! További szép napot! Üdv. M. Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza a torokfájás témában

Kedves Tamás! A leírtak alapján nem hiszem, hogy a kullancs csípésnek köze lenne ehhez, de azt egy ún. vírus szerológiai laborvizsgálattal ki lehet zárni. Szerintem inkább egy vírusfertőzéssel kezdődött torokgyulladása volt, mely felülfertőződött baktériummal. Az antibiotikum csak a bakteriális gyulladást vitte le, míg az alapprobléma, a vírusfertőzés még fennáll. Ez majd magától múlni fog, csak a tüneteket kell addig mérsékelni általános gyulladásgátlókkal. Természetesen a fentiek csak egy látatlanban írt vélemény, biztosabbat csak vizsgálat alapján lehetne mondani.

Kérdés: 2010. augusztus 09., 09:51; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 22:37
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang
Orrdugulás
Hólyag a torkomban