Perifériás vestibularis laesio

Tisztelt Doktor úr/nő! Másfél hónapja szédülök. Ezt megelőzően bal oldali fülem fájt. Fül-orr-gégészeten kivizsgáltattam magam és a következő diagnózist kaptam: Egyensúlyzavarok. Az ambuláns lapon a következők vannak feltüntetve: jobbra fordított fejhelyzetben néhány jobbra, balra fordított fejhelyzetben néhány balra irányuló nystagmus. valamint termikus ingerlés 42%-os bal oldali ívjáratparesis. Vélemény ezekre közepes fokú bal oldali perifériás vestibuláris laesio. Kérem írjon erről a betegségről, mit kell tudni róla, mi okozza? Mivel a szédülés még a mai napig fennáll, a kérdésem az lenne, hogyan lehetne ezt a tünetet enyhíteni? Valamint hogy legyen szives lefordítani ezeket a latin elnevezéseket nekem. A F O G-en vinpocetin szedését javasolták 3 hónapig. Valóban ilyen sokáig fog tartani a gyógyulás? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Horváth Tamás válasza a vestibularis témában

Tisztelt Hölgyem/Uram! A perifériás vestibularis laesio a belsőfül egyensúlyozásért felelős részének rossz működését jelenti. Magáról az egyensúlyközpontról nemrég írtam a blogon: http://enthouse.blog.hu/2010/07/12/a_belsoful_egyensulyozasert_felelos_vestibularis_alegysege Az, hogy miért nem működik jól a belsőfüle, legtöbbször pontosan nem lehet megmondani. Talán leginkább keringési zavar okozza a panaszt, de lehet vírusfertőzés is. Keringésjavító és idegsejtműködést serkentő gyógyszereken kívül nem nagyon lehet mást adni. Sajnos igen, lehet, hogy hónapokig tart majd a szédülés.

Kérdés: 2010. június 20., 22:51; Megválaszolva: 2010. július 30., 14:29
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orrdugulás
Jó estét Dr úr ! Nekem annyi panaszom lenne hogy a jobb orrlyukamon kevésbé kapok levegőt mint a bal oldalon olyan mintha el lenne dugulva , van olyan...
Arcüregyulladás problémás fogtól.
Tisztelt Doktor Úr! Egy ideje van egy rossz fogam, amelyenek gyökérkezelését ( jelenleg nyitott foggyökér csatorna) abba hagytam és önhibámból...
5,5 éves kisfiú tikk
Ciripelo hang