• Krónikus mandulagyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        A jobb mandulámban egy nagyobb fehéres sárgás váladék darab van. A másikban semmi. Időnként előfordul, hogy a másiban van ugyanilyen nagy vagy kisebb. Kicsit zavar a nyelésben, kicsit fáj a torkom és piros is. A jobb fülem körül is érzek fájdalmat. Ha már kiesik, megkönnyebbül a mandulám.

        Régebben javasolták a mandulakivételt, de mivel ritkán van tüszös mandulagyulladásom, nem vetettem alá magam.

        Az ezüstkolloid szokott segíteni.

        Ön szerint mi bajom van?

        Köszönettel: Gerda

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mandulagyulladás témában

        Kedves Gerda!

        A krónikus mandulagyulladás gyakori betegség, gócként funkcionálhat, ezért nem csak az számít, hogy milyen gyakran van akut fellángolás, hanem az is, hogy nincs-e valamilyen góctünete. Emellett a rajta megtelepedett baktériumok inváziója is megindulhat a szervezetben. Gyökeres megoldása műtéti, érdemes rajta elgondolkodnia.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-19 08:47:00; Megválaszolva: 2010. február 19., 08:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: