• Torokváladék

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Két hónapja legalább már, hogy televan a torkom slejmmel. Olyan mertékben, hogy már enni sem mirok, sem kedvem hozzá mert evés után általaban elfog a kényszer hogy köszörüljem a torkom. Ilyenkor csak állok a mosdó elött és köpködöm a... mit is? fogalmam sincs hogy mit. Nyálkás, fehér ill. átlátszó váladék néha icipici vérrel (a vér nem az inyemből ill. a fogamból jön ), továbbá az elözöleg elfogyasztott átel apró jelei fedezhetők fel benne. Tüdőspecialistánál már jártam: a tüdőm tiszta, semmi baja. A vérképem tökéletes. Gége ill. gyomor vizsgálatokra szerettem volna beutalot, de az ált. orvosom szerint felesleges. További tünetfélém h. állandóan böfögök és sokszor a böfögés hoz valamiféle megkönyebbülés érzést. A pulzusom sokszor 110 fölé megy, akár orákon át 90 ill. 110 között ing, ilyenkor persze halálfélelmem van. A melkasi fájdalmaimat ráfogtuk a hathónapos 9 kilós fiam állandó emelgetésére illl. tartására. A férjem szerint hipohonder vagyok, de akár az, akár nem, ezek a tünetek mind fojamatosan fennálnak (2 honapja) és már kezdek nagyon aggodni miattuk. Előre is köszönöm a tanácsát. U.I: a dohányzásrol kb. 4 hónapja szoktam le, nem hinném hogy a tisztulás miatt van ez a sok slejm, hisz már sok idö elmult azóta.

        WEBBeteg szakértő válasza a torokváladék témában

        Tisztelt Kérdező!

        A sok légúti váladék miatt szedjen köptetőt. Amennyiben véres köpet gyakran jelentkezik, a fül-orr-gégészeti vizsgálat indokolt. A szerteágazó tünetek, több szervrendszer eltérésére egyszerre utaló panaszok nagyon gyakran pánikbetegségben jelentkeznek. Ezt a betegséget is kezelni lehet és kell is. Mindenképpen javaslom, hogy keressen fel pszichológust, ha a szervi eltérést kizárták. Önmagában a magsa pulzusszám nem kóros. Figyejen oda a kiegyensúlyozott, vegyes táplákozásra.


        Kérdés: 2010-02-08 20:34:39; Megválaszolva: 2010. február 08., 20:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: