Nyirokcsomó duzzanat

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!

28 éves nő vagyok. 6 napja reggelre egy nagy duzzanat lett a nyakamon

fent az állkapocs alatt. Elmentem orvoshoz, Maripen Extrát szedtem 10 szemet, napi 3-at, mióta elfogyott, Augmentint szedek ugyancsak napi 3-at.

A fül-orr-gégész továbbküldött fogászatra, de igazán sehol nem találják,

mitől duzzadhatott meg a nyirokcsomó. Azóta nem változott a duzzanat mérete,

lázam, egyéb panaszom igazából már nincs, érzékeny a csomó.

Kérem, írja meg nekem, mitől lehet ez a duzzanat, és ha gyulladás miatt alakult ki,

akkor 6 nap alatt folyamatos antibiotikum szedése mellett nem kellett volna elmúlnia?

Köszönöm szépen!

WEBBeteg szakértő válasza nyirokcsomó duzzanat témában

Tisztelt Kérdező!

Az elsőészrevételem az, hogy az Augmentin és a Maripen egymás utáni szedése nemigazán jó választás, mert közeli gyógyszercsoportba tartoznak.

Ami a duzzanatot illeti: az Ön által leírt helyen elhelyezkedő nyirokcsomó nagy terület nyirokelvezetését biztosítja. A fogak, orca, arcüreg, bőr, alsó szemhéj, stb. Pontosan nehéz megmondani, hol lehet az eredeti fertőzés.

De hat nap alatt a panaszok mérésklődése várható, a duzzanat megszűnése hosszabb időbe fog telni.

Ha aggódik, nyaki ultrahang vizsgálat segíthet megnyugtatni, a nyirokcsomó duzzanat gyulladásos, és nem egyéb eredetűÜdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

WEBBeteg szakértő
Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. július 17., 15:50 ;Megválaszolva: 2009. július 17., 15:50
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyirokcsomó duzzanat
Jó napot kívánok. A problémám a következő. Szombat reggelre egy duzzanatot éreztem az állkapocs szeglete alatt a nyakamon, de nem különösebben...
Véres köpet, idült pharyngitis
Torokprobléma
Elhúzodó torokfájás
Orrmelléküreg - CT, CBCT, vagy MRI?