Fül panaszok

Kedves Doktor Úr! Orrfújáskor, nyeléskor, már vagy egy éve recseg, pattog a fülem. Azt szeretném kérdezni, hogy ez veszélyes-e? Mit lehet ellene tenni? Voltam szakorvosnál többször is, de az ottani tanács, hogy befogott orral "fújjak" nem segít. Továbbá a fül tisztítására jó a parafinolaj? Hogyan kell használni? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fülrecsegés témában

Kedves Kérdező!

Panasza  önmagában nem veszélyes. Enyhe fülkürt működési zavarra utal, melyre az Ön által is leírt manőver jó. Bár nem feltétlenül szűnik meg a kattogás, recsegés a fülkürt diszfunkció szövődményeit kivédi. Amennyiben halláspanasza, fülfájdalma nem jelentkezik, egyéb teendőt nem igényel.

A paraffin olaj feloldja a beszáradt, felhalmozódott fülviaszt. Általában fülmosás előtti használatát javasoljuk a betegeknek. Tartós, rendszeres használatát nem javasolom. Ha ilyen jellegű panasza  is van, keressen fel fül-orr-gégészt. Ha nincs fülzsír felgyülemléssel kapcsolatos panasza, nem kell különösebben használnia semmit.Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. július 15., 13:17; Megválaszolva: 2009. július 15., 13:17
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás