Torokfájás: fehér gumók a torokban

Kedves Doktor Nő!

Két napja nagyon fájt nyelésnél két oldalt a torkom, azaz a mandulám helyén.Voltak rajta kis fehér pattanás szerű gumók és a torkom piros volt. Másnapra már nem ott fájt, hanem hátul a torkom és már ott is vannak ilyen fehér gumók. Szeretném kérdezni, hogy mi lehet ez? Forduljak orvoshoz, vagy elég a forró  mézes tea? Biotron lámpával is kezelem napi 3-szor 6 percet

WEBBeteg szakértő válasza torokfájás témában

Kedves Kérdező!

Valószínűleg vírusfertőzésről lehet szó. Ebben az esetben elegendő lehet a tea, ha szükséges lázcsillapítás, C-vitamin, fizikai kímélet. Ha panaszai 3-5 napnál tovább fennállnak, esetleg súlyosbodnak, nyelési panasza, magas láza jelentkezik, feltétlenül forduljon orvoshoz.Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

WEBBeteg szakértő
Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. július 10., 08:59 ;Megválaszolva: 2009. július 10., 08:59
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fülgyulladàs stb
Visszatérő mandulagyulladás
Tisztelt Doktor Úr! A segítséget szeretném kérni. Az ősz beköszöntével 3 hetente visszatérő mandulagyulladással küszködöm. Melyek döntő...
Fül-orr gégészet
Nap, mint nap sokat telefonálok. A fülem érzékennyé válik és a torkom /garatom mindig azon az oldalon fáj, (nyelésre fáj) ahol épp sokat...
Megfazas? Fertőzés?
Azt szeretném kérdezni, hogy már lassan 1 hete érzem furán magam, lázam nincsen de be vagyok rekedve fáj a torkom és folyik az orrom, ugyerzem mintha a...
PANGROL gyógyszer szétrágásából...
Tisztelt Doktor Úr! 2017.május 03.-tól, 05.17.-ig szedtem a Pangrol nevű gyógyszert.Kapszula lenyelése gondot okozott, ezért a benne lévő...