Mandula gyulladás már négy hete nem múlik

Üdvözlöm! 4 hete minden héten mandula gyulladásom van zinnatot kaptam kétszer és most doxycyclin al200 -ast szedek.a kérdésem mi okozhatja hogy egymás után 4-szer begyulladt a mandulám és hogy zajlik felnőtt korban a mandula műtét? válaszát előre is köszönöm: Diána

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mandulagyulladás témában

Kedves Kérdező!

A krónikus mandulagyulladás kialakulása és fenntartó tényezői mai napig nem teljesen ismert. Több kórokozó is okozhatja, de laggyakrabban bakteriális eredetű. Ami fontos, hogy kezelés a műtét. A mandulaműtétet felnőtteken általában altatásban végezzük. Először spray-vel felületes nyálkahártyaérzéstelenítést végzünk, majd ezután beinjekciózva elérzéstelenítjük a mandulaágyat. A mandulákat általában tompán kifejtjük a mandulaágyból, végül úgynevezett kaccsal távolítjuk el őket.

A műtét alapvetően fájdalmatlan. De kissé kellemetlen. Hiszen vérzéssel jár, a száját végig tátva kell tartani, a torkában piszkálnak, ami végülis nem éppen kellemes.

A teljes beavatkozás 15-20 perc, gyakorlott operatőrnek ennél is rövidebb.

Ha nyomós oka van altatásban végezzük felnőttben is, de

- az altatás kockázata hozzá adódik a műtéti kockázathoz

- az altatásos műtét után a betegek gyakran erősebb fájdalomról számolnak be

- a beavatkozás idejéhez hozzáadódik az altatás ideje is.

Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. július 10., 08:46; Megválaszolva: 2009. július 10., 08:46
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás