Bedugult a fülem - Mit tegyek?

Már több hete be van dugulva az egyik fülem (a másik csak a napokban kezdte ezt el) , ha befogom az orrom és fújom a levegőt, akkor kipattan (hozzá kell tennem, hogy akkor sem hallok tisztán) , de nem sokra rá, újra bedugul. Olyan érzés, mintha mélyen belül, tudnám mozgatni a levegőt benne, ha befogott orral ki-be fújogatom a levegőt. Ha fújom kipattan, ha szívom egyre beljebb kerül a levegő benne. Ezáltal a hallásom is lecsökken, ami rendkívül zavaró, hiszen nem vagyok sem halláskárosult, sem süket. Egyszer felkerestem orvost, aki nem mondott semmit (valószínűleg nem is akart) , ezért inkább Önökhöz fordulnék segítségért. Kérem adjanak valamilyen tanácsot, mit tehetnék, illetve ha újra orvoshoz fordulok, mit mondhatnék neki/kérhetnék tőle?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza bedugult fül, kezelés témában

Az orrüregünk és a középfülünk a fülkürt révén közlekedik egymással. A fülkürt nagyrészt zárt, nyeléskor, befogott orral fúváskor, stb. megnyílik. Ezt hallja Ön pattanó hang formájában. Ilyenkor a légnyomás a középfülben kiegyenlítődik. Zárt fülkürt mellett a középfülben a nyomás fokozatosan csökken, mely kisfokú halláscsökkenést okoz. A nyomás kiegyenlítődésekor ez rendeződik.

Fülkürthurut esetén a fülkürt nyálkahártyája megduzzad, ezért nehezebben nyílik meg, ez okozza a füldugulásérzését, és az enyhe halláspanaszát.

Orrcseppek, nyákoldó alkalmazása segít, és az, ha továbbra is időnként gyakorolja a már Ön által is leírt manővert: az orrcsepp becseppentése után 10-15 perccel, befogott orral fúj.Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. június 21., 23:44; Megválaszolva: 2009. június 21., 23:44
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás