Gége fájdalom bal oldalon

Decemberben nagyon fájt a torkom csúnyán köhögtem és a hangom is elment. Nem tudtam orvoshoz menni ezért patikában vásároltam egy csomó mndent a fájdalom ellen. Aztán februárban újra előjött de már csak rövid időre és most májusban újra. Most már elmentem orvoshoz aki Rovamycint irt fel. 5 napig szedtem és javult is, de rá egy hétre furcsa gombóc érzésem lett a torkomban és bal oldalon fájni kezdett a nyakam. Elmentem orvoshoz aki belenézett a torkomba és nem talált semmit. A kenetem negativ lett. A furcsa az, hogy van amikor nem is érzem ezt a gombocót van amikor meg nagyon zavar. Nincs lázam nem köhögök nem fáj a hátam és nincs elváltozás a nyakamon. Nem érzem, hogy dagadt lenne valahol. A mandulámat már 2 éves koromban kivették. De kb 5 éve egy vizsgálatnál azt mondták, hogy kinőtt a mandulám a bal oldalon. A meleg viszont jó neki. Reggelente szinte soha nem fáj. (47 éves vagyok) Mi lehet a bajom? Köszönöm Éva

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gége fájdalom témában

Kedves Éva!

A "visszanőtt" mandulában is kialakulhat mandulagyulladás, krónikus mandulagyulladás is. Ez okozhatja a visszatérő panaszait. A nyaki gombócérzés hátterében azonban valószínűleg más áll.

Életkora alapján a leggyakoribb, és elsőként kizárandó ok: a pajzsmirigy megbetegedései, gyulladásai, golyva, göbök, jó-, és rosszindulatú daganatok.

Ezen kívül lehetnek gyulladásos okai: gége gyulladás, gége porcainak gyulladása, nyelőcsőgyulladása, gombás fertőzése, sérülése, stb.

Okozhatja idegentest: halszálka, csontszilánk, amit észre sem vett, vagy akkor érezte, hogy megszúrta, de megfelejtkezett róla.

Nyaki gerinc betegségei, és különböző ideggyógyászati betegségek is állhatnak a háttérben.

Végül, ha mindezek kizárásra kerültek a lelki okok jönnek szóba.Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. június 26., 08:44; Megválaszolva: 2009. június 26., 08:44
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás
Mandulagyulladás