Ciszta a nyelvgyöknél

Kedves Doktor Úr/ Nő!

Tavaly februárban voltam fül-orr-gégészeten, ahol megállapították, hogy van egy 4*3 mm-es cisztának imponáló terimém a nyelvgyöknél. Májusba visszamentem kontrollra, ahol a doktotnő szerint biztosan nem nőtt, és alig kiemelkedő, lapos. Szerinte ilyen sok embernek van, és nem kell vele foglalkozni. Azt mondta, hogy csak akkor érdemes bántani, ha növekszik. De abban a két hónapban semmit nem nőtt. Azóta nem voltam a doktornőnél, mert azt mondta nincs vele teendő. Ennek már egy éve, azóta sincs panaszom vele, nem bök, nem érzem evésnél, tehát úgyan úgy vagyok mint előtte. Ön szerint meg kell nézetnem? Műtét szükséges? Válaszát köszönöm.

Üdvözlettel: Barbi

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza nyelvgyöki ciszta témában

Kedves Barbi!

A nyelvgyöknél nem szokatlan hasonló elváltozás, sőt fejlődési rendellenességként pajzsmirigyszövet is szokott megjelenni. Ha panaszt nem okoz, akkor elegendő rendszeres ultrahangkontrollt végezni, és ez alapján dönteni a teendőkről.

Ha növekedik, begyullad, vagy bármi egyéb panaszt okoz, akkor érdemes szövettani vizsgálaton, műtéten gondolkodni.Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. június 26., 08:43; Megválaszolva: 2009. június 26., 08:43
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Mandulagyulladás
Nyelési fájdalom
Hólyag a torokban
Érdeklődés
Hólyagos garat