• Mit jelent a AST titer?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/ÚR! Az lenne a kérdésem hogy mit jelent a lányom vér vizsgálatának az eredményébe a AST titer: 270 E/ ml   a megengedett pedig <150. Kérem írja meg hogy mit jelent és mitől lehet magas! Köszönöm! Üdv: Hajni

        WEBBeteg szakértő válasza a AST titer témában

        Kedves Hajni!

        Az AST egy ellenanyag szintjét jelenti, mely egy Streptococcus nevű baktérium streptolysin nevű toxinja ellen termelődik a szervezetben. Emelkedett szintje a baktérium jelenlétére utal a szervezeten belül.
        A határérték felletti titer leggyakoribb oka a krónikus mandulagyulladás. Vizsgálatát főleg olyankor kérjük, ha erre van gyanú. Az emelkedett AST titer megerősíti az idült mandulagyulladás diagnózisát.

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        Dr. Piros Zsuzsanna
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-21 23:08:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!