• Tisztelt Dr, -nő/úr!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Mióta az eszemet tudom nekem mindíg fáj a torkom.42-éves vagyok és van egy 12-éves fiam. ő is torokfájós, mert ha kétnaponta megeszik kettőgombóc fagyit, egyhét után már torokgyulladása van.

        Röviden:egy félévvel ezelőtt kezdődött hogy nagyonkiszáradt a torkom, a mentolostól égett a szám, nemtudom mi lehet de elég rossz.olyan mintha homok lenne a számban.a nyelvemet úgy érzem hogyolyan mint a smirgli, de a fül-orr-gégész nemlátott semmit.most hogy jobb az idő már én is eszem a fagyit, de már megint fáj a torkom. Az anyukám is ilyen.Szénsavasat, hideget nem lehet nekünk.

        Ha tud kérem válaszoljon:Tisztelettel: Nelli

        WEBBeteg szakértő válasza a torokfájás témában

        Kedves Nelli!


        A szénsavas, hideg valójában senki nyálkahártyáinak nem tesz jót, de azért a rendszeres torokgyulladásokat ez önmagában nem magyarázhatja. Ami a kisfiát illeti, meglehet, hogy krónikus mandula gyulladása van, ez műtétileg kezelhető, és utána élvezheti a fagylaltozást, kólázást, üdítőzést.
        Attól, hogy Ön 42 éves, önnek is lehet, akár évtizedek óta fennálló krónikus mandulagyulladása.
        De a szájszárazság, égő fájdalom inkább utal gyulladásos, esetleg fertőzéses eredetű, leginkább gombás eredetű megbetegedésre, mely érintheti a szájüreg, torok, garat nyálkahártyáját is. Fokozott szájhigiéne, lokális és szájon át szedett gombaellenes szerek jelentik a megoldást.
        A szájszárazságot, homok érzést a szájban nyálmirigybetegségek is okozhatnak, ezek felismerése és kezelése is fül-orr-gégész feladata. A panaszai alapján én ezt tartom a fő gondnak.

         

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        Dr. Piros Zsuzsanna
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-21 23:13:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: