• Osteoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt szakorvos!

        Férjemnek fül-orr-gégészeti szakrendelésen, CT vizsgálat eredménye képpen, diónyi méretű osteoma elváltozást találtak az orrüregben. Műtét javasolt.

        Kérdezni szertném hogy erről pontosan laikusként mit kell tudni? Mennyire veszélyes eljárás? Mekkora a rizikó? Milyen hosszú a gyógyulási folyamat? Stb...

        Válaszában bízva:H Mónika 

         

        WEBBeteg szakértő válasza a osteoma témában

        Tisztelt kérdező!


        Az orrmelléküregek osteomája relatíve gyakori, jóindulatú elváltozás. Műtéti eltávolítás javasolt, mivel növekedik és így fejfájást, nyomásérzést, visszatérő gyulladásokat, extrém esetben a szem  elmozdulását okozhatja, vagy kséőbb koponyán belüli komplikációkat. A műtét amiatt is javasolt, mert így juthatunk végleges szövettani diagnózishoz is. Az alkalmazott műtéti technikáról egyedileg döntenek az osteoma helyzete alapján.

         

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        Dr. Piros Zsuzsanna
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-24 13:13:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 14:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: