Osteoma

Tisztelt szakorvos!

Férjemnek fül-orr-gégészeti szakrendelésen, CT vizsgálat eredménye képpen, diónyi méretű osteoma elváltozást találtak az orrüregben. Műtét javasolt.

Kérdezni szertném hogy erről pontosan laikusként mit kell tudni? Mennyire veszélyes eljárás? Mekkora a rizikó? Milyen hosszú a gyógyulási folyamat? Stb...

Válaszában bízva: H Mónika 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza osteoma témában

Tisztelt kérdező!

Az orrmelléküregek osteomája relatíve gyakori, jóindulatú elváltozás. Műtéti eltávolítás javasolt, mivel növekedik és így fejfájást, nyomásérzést, visszatérő gyulladásokat, extrém esetben a szem elmozdulását okozhatja, vagy kséőbb koponyán belüli komplikációkat. A műtét amiatt is javasolt, mert így juthatunk végleges szövettani diagnózishoz is. Az alkalmazott műtéti technikáról egyedileg döntenek az osteoma helyzete alapján.

Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Kérdés: 2009. április 24., 13:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 14:32
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arc , orr zsibbadás.
Jò napot Kívánok Doktor úr! Voltam koponya CT-n. Az eredmény: Bal sinus maxillarisban, és a sinus frontális jobb oldali recessusában polypoid...
Fülben ismétlés
Tisztelt doktor úr! A 4,5 éves kisunokám a legutolsó fülgyulladása után gyakran mondja, hogy a kimondott szavakat a jobboldali " füle megismétli". Mi...
Torokgyulladás
Tisztelt Doktor Úr /Doktornő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy rendszeresen torokgyulladást kapok, ha klíma közelében vagyok,illetve a tüdőm...
Kaparó ,viszkető,torok
Kb. 1 1/2 hónapja a hideg garázsban pakoltam és megfáztam erre kaptam Savulin,majd Furocef 500 mg tablettát.Ezt követően kezdődött a garatba folyó...
Nyaki UH leletértékelés
Tisztelt Dr.Zarán Rajmund! Januárban hirtelen jelentkező étkezés utáni fájdalom és duzzanat alakult ki a jobb fültőmirigyemnél.Háziorvosom...