• Fülzúgás és bedugulás náthától

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadó! Erős náthát követően,kb. másfél hete "bedugult" mindkét fülem.Azóta alig hallok,és ami még rosszabb,folyamatos zúgást hallok a fülemben.Nappal még,nehezen ugyan,de tűrhető,viszont estefelé és éjszaka a csendben nagyon zavaró.Az orvos szerint a dobhártyám egészséges,semmiféle váladékot a fülemben nem talált.500mg-os Cefzilt kaptam és Nasopax orrsprayt,hátha gyulladás van a fül hátsó részében.Azóta időnként pattan valami a fülemben,talán nem hallok annyira tompán,viszont a fülzúgás nem szűnik,sőt néha úgy érzem erősebb,mint eddig!Szeretném tudni,hogy csak én vagyok-e türelmetlen,és rendeződhet ez a dolog a közeljövőben,vagy már esetleg nem az elmúlt nátha okozza,és menjek tovább másféle vizsgálatra? Érdekelne még,hogy a fülgyertya használható-e ilyen esetben? Válaszát előre is köszönöm! Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a fülzúgás témában

        Kedves kérdező!


        Panaszainak kezdete és a pattanó hang, amely időnként jelentkezik, és a panaszok átmeneti enyhülését eredményezi, fülkürthurutra utal. Ez felsőléguti vírusos fertőzések gyakori szövődménye. Kezelése orrcsepp, nyákoldó, C-vitamin szedéséből áll. Emellett az úgynevezett Valsalva-manőver is alkalmazható: orrcsepp alkalmazása után néhány perccel zárt szájjal és befogott orral fújni kell, ennek hatására a fülkürt nyílik, kattanó hangot hall, illetve a füldugulásérzés csökken. Hasonló eredményt ad, de általában hatásosabb a fül-orr-gégész által kivitelezett Politzer-ballonozás.
        A fülzúgás azonban nem része a tüneteknek. Ez valóban lehet a belsőfül érintettség jele. De erre inkább vitaminok ( B-vitamin komlex, A- és E-vitamin) és értágító szedése lenne a jó. Ezenkívül a belsőfül érintettség gyanúja miatt jó lenne egy hallásvizsgálatot is végezni.

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-08 20:57:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 13:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Olajozott fültisztítás
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés